PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Željezničar i Macron dogovorili saradnju

Navedeno je da se radi o "najvećem sponzorskom ugovoru u historiji kluba i bh. sporta", ali nije navedena vrijednost ugovora.

Renomirani svjetski proizvođač opreme italijanski Macron i Fudbalski klub Željezničar danas su u Bologni potpisali Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji u periodu od pet godina, sa početkom od sezone 2020/2021.

Ugovor su potpisali Giovanni Maruzzi (Chief Sales Officer) i gospodin Tigran Avetisyan (Area Manager) ispred kompanije Macron i Mirza Ustamujić, član Uprave FK Željezničar.

– Jako smo ponosni na ostvareni dogovor i vjerujem da smo postavili nove standarde u bh. sportu. U narednom periodu Željezničar će nositi personalizirane dresove najvećeg kvaliteta i koristiti sponzorski paket milionske vrijednosti. Naravno, radujemo se nastavku saradnje koja je bila ranije jako uspješna i rekao bih sretna što navijači kluba jako dobro pamte. Ovim je jedan od ciljeva za klub koji uskoro obilježava 100 godina ispunjen, istakao je Ustamujić nakon potpisa.

Predsjednik Uprave Admir Džubur istakao je:

– Iako je sam proces dugo trajao, prvenstveno zbog visoko zacrtanih ciljeva, vjerovali smo kao Uprava i dali punu podršku gospodinu Ustamujiću da vodi proces do kraja i ovim putem mu se želim zahvaliti. Na kraju su postavljeni ciljevi u potpunosti ostvareni, čak prevaziđeni. Ovo je put kojim Fudbalski klub Željezničar treba da ide.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Adnan Džindo, predsjednik Skupštine Kluba i Abdurahman Drkić, član Uprave Kluba.

Iz FK Željezničar su saopštili da se radi o “najvećem sponzorskom ugovoru u historiji kluba i bh. sporta”. Međutim,  nigdje nisu naveli vrijednost ugovora koju bi mogli uporediti sa nekim ranijim sponzorskim ugovorima, kako bi utvrdili da li je zaista u pitanju najveći ugovor o historiji.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P