PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović i Vukas složni: Presudilo je prvih 15 minuta drugog poluvremena

Mladen Žižović i Hari Vukas su se poslije utakmice složili da je presudilo prvih petnaest minuta drugog poluvremena.
Radnik - Zrinjski

Foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika su jučer u solidnoj utakmici uspjeli savladiti favoriziranu ekipu Zrinjskog. Radnik se u prvom poluvremenu ograničio na odbranu svog gola, ali su u nastavku osjetili da mogu nešto napraviti, pa su krenuli dosta odlučnije. Takva igra donijela je nekoliko vrlo dobrih prilika, a sve je u 62. minuti krunisao Demir Peco fantastičnim šutem sa dvadesetak metara. Treneri obje ekipe su poslije utakmice iznijeli svoje viđenje susreta.

“Svaka pobjeda se računa isto, međutim ova pobjeda, da kažem, je mnogo obzirom da ne znam kad smo ostvarili ovakav niz od tri uzastopne pobjede, ne mogu se baš sjetiti, možda i nismo. Protiv vicešampiona države, koji je u posljednje četiri godine tri bio prvak, koji ima širok roster igrača, mislim da pobjeda mnogo vrijedi. Što se tiče današnje utakmice, smatram da je Zrinjski, sa čim se i gospodin Vukas složio, imao u prvom poluvremenu jalovi posjed bez možda ijedne ozbiljne prilike, dok smo mi istrčali jednu kontru preko Pece i praktično smo bili ravnopravni. Furiozan početak drugog poluvremena gdje smo stvorili tri stopostotne šanse, pogodili prečku, i na kraju smo sasvim zasluženo došli do pobjede. Mislim da smo po svemu prikazanom apsolutno čisto i zasluženo pobijedili, uz odlično suđenje. Bez obzira da li pobijedili ili izgubili, čini mi se da nam je Šehović jednom sudio kad smo igrali u Tuzli i izgubili, zaista pohvale sudijama i volio bih kada bi imali ovakvo suđenje do kraja sezone, u Bijeljini i na strani”, rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Trener Zrinjskog Hari Vukas je rekao: “Koštalo nas je poraza petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu. Mislim da smo bili dosta dobri u prvom poluvremenu, diktirali smo tempo i kontrolisali igru ali falila je završnica. Onda smo u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena upali u jednu rupu gdje je Radnik napravio par situacija, baš su bili bolji i jednostavno su zaslužili taj gol. Poslije se bilo teško vraćati iako smo mi i poslije toga stvorili par situacija međutim to je bilo teško jer su se oni dobro branili i bili su opasni prema naprijed. Moj dojam je da smo u ovoj utakmici igrali brže prema naprijed nego u nekim ranijim utakmicama, da smo bili opasniji iako nam je ovaj težak teren otežavao takve stvari, jer uvijek težak teren više odgovara ekipi koja se brani. Radnik je mudro stajao nazad, čekao svoju priliku i ubacili su u veću brzinu kad su osjetili da smo mi nismo bili kompaktni kao u prvom poluvremenu. Mi smo poslije gola pokušavali, imali par situacija, ali nije išlo.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P