PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović pred Tuzla City: Neće biti eksperimentisanja sa sastavom

Trener Zrinjskog Mladen Žižović najavio je gostovanje Tuzla Cityju u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Plemića očekuje težak meč i ističe kako su ekipe približno kvalitetne, što pokazuje i tabela Premijer lige.

“Kao i svaki meč, ponovo idemo na određeni način da dođemo do bodova. Nekada to da rezultat, a nekada ne. Mi ćemo pokušati da dođemo do vrijedne pobjede koja bi nas ustabilila i donijela neophodan mir. Sutrašnja pobjeda bi dobro došla na psihološkom planu nakon teškog rasporeda. Bodovi su nam bitni, ali smo svjesni kvaliteta Tuzla Cityja koji igra dobro i nema potvrdu po bodovima, jer su sve utakmice koje su gubili igrali u najmanju ruku dobro. Želimo te njihove dobre stvari, kojih ima dosta, zaustavimo i da pokažemo potencijal. Oni su čvrst rival, igraju specifično i dosta golova daju iz prekida. Na drugim loptama prave probleme, moramo biti pametni da odgovorimo na taj način igre. Meč bi trebao biti neizvjestan, jer tabela kaže da su ekipe podjednakog kvaliteta”, rekao je Žižović i osvrnuo se na raspored.

“Ne znam koji put je promijenjen raspored, čini mi se treći put, tako da mislim da je ovo konačno kako bismo se mogli spremiti za sve susrete. Posebno jer imamo oba takmičenja i koja su nam jednako bitna. Prva utakmica nam je najbitnija, Kup je definitivno u srijedu, želimo do maksimalnog učinka”.

Kada su u pitanju povrede, osim manjih problema situacija u mostarskom klubu je sve bolja i polako se oporavljaju pojedinci.

“U pauzi smo imali rovitih igrača. Od utorka ili srijede imamo kompletnu ekipu na okupu osim Bekića i Ibaneza koji se žali na premor. Vidjet ćemo stanje sa Govedaricom i još nekim igračima sa bolovima, ali nakon današnjeg treninga bit će sve jasnije. Poslije današnjeg treninga ćemo vidjeti ko je najzdraviji i neće biti eksperimentisanja u sastavu”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P