PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Pet igrača raskida ugovor, četvorici će biti ponuđena posudba

Trener Veleža Feđa Dudić je najavljivao kako čeka zimsku pauzu kako bi napravio transfer listu.
FK Velež

Trener Veleža Feđa Dudić je po dolasku u klub konstatovao da Velež ima 30 igrača i da je to jako puno, jer kvalitet svih igrača nije bio približno isti. Dudić je najavljivao kako čeka zimsku pauzu kako bi napravio transfer listu i danas je on i ispunio ono što je najavljivao.

Dudić je upravi kluba dostavio prijedlog igrača kojima se treba zahvaliti i koje bi trebalo poslati na posudbu. Kada su u pitanju igrači kojima treba raskinuti ugovor, na spisku se nalaze Marques, Kalezić, Dudić, Skoko i Kuduzović. Neki su već raskinuli ugovor, a neki će to uraditi u narednim danima.

Na Dudićevom spisku igrača za posudbu nalaze se četiri igrača, a to su Iris Mandžuka, Amar Alikadić, Sinan Samardžić i golman Rahimić. Dudić je dodao i da je status Valmera Berishe pod upitnikom i da će se vidjeti šta će se dešavati sa njim. Ukoliko u Veležu uspiju da izbore za Berishu da nema status stranca on će ostati u klubu, a u suprotnom će se razmotriti opcije.

U Veležu nisu zaboravili šta je sve Elmir Kuduzović uradio za klub. Naime, Kuduzović je stigao u Velež kada je klub bio u teškoj situaciji i dao je mnogo ekipi, a obzirom da mu se bliži kraj karijere Velež je odlučio da mu izađe u susret i da nakon njegovog završetka karijere ili sad, ukoliko on to želi, finansira njegov odlazak na UEFA B program.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P