PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tri premijerligaša riješila pitanje golmana

Tuzla City i Borac su u svoje redove doveli golmane koji će biti treća opcija, dok je Topolović napustio Zrinjski.
Mladen Kukrika

Nakon što je Nemanja Trkulja napustio FK Borac u potrazi za minutažom, Banjalučani su bili u potrazi za trećim golmanom. Prve dvije opcije trenera Krunića su Mladen Lučić i Jovan Kutić, a treći golman u nastavku prvenstva će biti Mladen Kukrika.

Kukrika je rođen 11. januara 1991. godine u Trebinju. Upravo je trebinjski Leotar klub za koji je nastupao u Premijer ligi BiH, i za koji je u najvišem rangu bh. fudbala odigrao 29 utakmica. Osim Leotara, u našoj zemlji je još nastupao za Metalleghe i Željezničar iz Banja Luke, a igrao je još u Albaniji, Kanadi i Švedskoj, odakle je iz ekipe Prespa Birlik i stigao u Borac.

Osim Borca, i Tuzla City je dovela trećeg golmana. Mladi osamnaestogodišnji Ahmed Delić će imati priliku da stiče iskustvo uz Azira Muminovića i Nevresa Fejzića, pod trenerskom palicom nekadašnjeg golmana reprezentacije BiH Kenana Hasagića. Delić u Tuzla City stiže iz drugoligaške ekipe Mladost iz Malešića.

Dolaskom Dinka Horkaša u Zrinjski postalo je jasno kako Kenan Topolović neće imati priliku da brani, pa je mladi golman sporazumno raskinuo saradnju sa klubom. Topolović je u jesenjem dijelu za Zrinjski branio samo 21 minutu, kada je u Banja Luci ušao u igru umjesto povrijeđenog Ivana Brkića.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P