PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Željezničar uskoro ostaje bez jednog, ali trebao bi dobiti drugog beka

Željezničar bi uskoro trebao angažovati prvo pojačanje
Ante Blažević

Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Antonio Pavić je za današnje printano izdanje Sportskih novosti izjavio da ne planira nastaviti karijeru u Željezničaru, sa kojim mu ugovor ističe krajem juna, pa je već sada jasno da će tim sa Grbavice morati da presloži igračku križaljku pred početak naredne sezone.

Baš kao kod većine klubova, rubrika odlazaka i dolazaka vjerovatno će se dobro popuniti, a pored Pavića koji se može već okarakterisati igračem koji odlazi, Željezničar bi trebao u narednim danima objaviti i dolazak prvog pojačanja.

Naime, Ante Blažević koji je u ranijoj fazi sezone nosio dres Čelika postao je slobodan igrač nakon što je FIFA presudila u njegovu korist u sporu sa zeničkim klubom, a tu je informaciju danas podcrtao i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

Zbog nagomilanih dugovanja, Čelik je tokom zime pustio veći broj igrača da odu iz Zenice, a među njima su između ostalih bili i Luka Miletić i Nermin Jamak, koji su obukli dres Željezničara. Željezničar je želio angažovati i Blaževića, ali Čelik nije dopustio ovaj transfer, tvrdeći da je Blažević još uvijek pod ugovorom. Slučaj je završio na FIFA arbitraži, a presuđeno je u korist igrača, kojem će Zeničani uskoro morati isplati sve zaostale plate ako ne žele dobiti potpunu zabranu transfera, što bi bio strahovit udarac za Čelik.

Sindikat u današnjem saopštenju navodi da je tužbu protiv Čelika pored Blaževića uspješno riješio i bivši pomoćni trener Igor Jović. Zenički klub mora dugovanja prema Joviću isplatiti u narednih 30 dana, dok za Blaževića ima dodatnih 15 dana. Ako dugovi dotad ne budu sanirani, Čelik bi mogao dobiti zabranu transfera u naredna tri prelazna roka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P