PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bekić se emotivnom porukom oprostio od Sarajeva: Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven

Doskorašnji bočni fudbaler Sarajeva Almir Bekić potvrdio je putem društvene mreže Instagram da naredne sezone neće nositi dres Bordo tima.

foto: FK Sarajevo

Nakon četiri godine i tačno 100 nastupa u Bordo dresu, Almir Bekić i definitivno napušta Sarajevo. Potvrdio je to danas objavom na društvenoj mreži Instagram, u kojoj se oprostio od kluba sa kojim je osvojio duplu krunu ove sezone. Bekićev ugovor sa Sarajevom je istekao, a ni on ni klub nisu pokazali preveliku želju za potpisom novog.

“Došao sam prije četiri godine, FK Sarajevo me doveo i pružio šansu za napretkom, te da dotaknem vrh. Zar postoji mogućnost da se rastaneš na bolji način? Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven. Iz ovog kluba sam postao A reprezentativac, te osvojio Kirin kup i duplu krunu, sarađivao sam sa brojnim trenerima različitih profila, pogleda i naobrazbe od Uščuplića, Ješića, Hurtića, Janjoša do mog Hukija sa kojim sam uživao raditi”, poručio je Bekić, posebno istakavši:

“Ovom prilikom želim reći hvala svim trenerima, stručnom štabu, direktorima, rukovodiocima, navijačima, medijima, uživao sam sarađivati sa vama. FK Sarajevo zauvijek ću biti zahvalan za šansu koju ste mi dali, ovaj tim je okružen sjajnim ljudima i samo će rasti u budućnosti. Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji. Vaš Almir Bekić.”

Svojevremeno je Bekić, tada još uvijek kao krilni fudbaler, iz tuzlanske Slobode otišao u zagrebački Dinamo kao veliki talenat bh. fudbala, ali u Dinamu nije nikad uspio u potpunosti da se nametne. Kao posuđen Dinamov igrač nosio je dres Lokomotive, matične Slobode, GOŠK-a iz Gabele te NK Sesvete.

Na proljeće 2015. godine, Slobodu je preuzeo Husref Musemić, koji Bekića dovodi u tuzlanski tim, a nakon pola godine on prelazi u Sarajevo, gdje se zadržao do danas. Bekić će 01. juna napuniti 30 godina, a u 100 utakmica odigranih na Koševu zabilježio je dva pogotka i 12 asistencija.

Prije Almira Bekića, od Sarajeva su se oprostili defanzivac Nihad Mujakić, koji će naredne sezone nositi dres Kortrijka, te veznjak Rifet Kapić, koji bi mogao otići u novog njemačkog bundesligaša Paderborn.

U narednim danima može se očekivati odlazak još nekih igrača Sarajeva poput Joachima Adukora koji se sa klubom nije dogovorio oko obnove ugovora, a ako je suditi prema najavama iz Bordo tabora, sportski direktor Emir Hadžić već uveliko radi na dovođenju pojačanja te bi i sa tog aspekta navijači Sarajeva mogli uskoro početi dobijati dobre vijesti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P