PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 16. kolu PLBiH: Nermin Jamak odigrao 250. utakmicu u domaćem prvenstvu

Pročitajte koji su to igrači proslavili jubileje u 16. kolu Premijer lige BiH.

Foto: Avaz

U kolu koje je iza nas nekoliko igrača je upisalo manje ili veće jubileje.

U subotu su svoj meč odigrali Čelik i Zvijezda 09, a domaći su slavili rezultatom 2:1. Dodatni razlog za slavlje imao je povremeni kapiten Čelika Nermin Jamak, koji je odigrao 250. utakmicu u Premijer ligi BiH. Njegov saigrač Ermin Huseinbašić odigrao je svoju sedamdesetu utakmicu u domaćem prvenstvu.

Na utakmici između Radnika i Sarajeva desni bek domaćih Aleksandar Vasić odigrao je 110. ligašku utakmicu u dresu Radnika.

Nakon ova dva meča na teren su istrčali igrači Zrinjskog i Tuzla Cityja. Na teškom terenu u Mostaru svoju 130. utakmicu u PLBiH odigrao je Edin Rustemović, koji je upisao i asistenciju za prvi gol svoje ekipe. Lijevi bek gostiju Nemanja Zlatković neće po dobrom pamtiti svoju pedesetu utakmicu u Premijer ligi BiH, obzirom da je njegova ekipa poražena sa visokih 4:0 i da je igru morao napustiti zbog povrede u prvom poluvremenu.

Željezničar je deklasirao Slobodu u Tuzli rezultatom 0:4, i već smo ranije spomenuli da je defanzivac domaćih Perica Ivetić odigrao svoju stotu ligašku utakmicu u dresu Slobode. Njegov saigrač Omar Pršeš odigrao je 80. utakmicu u Premijer ligi BiH, odnosno 70. ligašku u dresu Slobode. Kada su u pitanju gosti, Damir Sadiković i Siniša Stevanović su devedeseti put u Premijer ligi BiH istrčali na teren u dresu Željezničara, dok je nekadašnji golman Slobode a sada Željezničara Filip Erić branio 70. put u PLBiH.

Već smo pisali da je kapiten Borca Stojan Vranješ protiv Mladosti odigrao stotu utakmicu u ligi, a ovaj remi Borca bio je njihov četrdeseti na gostujućim terenima u zajedničkoj PLBiH. Također, bod koji su osvojili u Doboju kod Kaknja bio je 180. osvojeni bod na gostovanjima za Borac.

Na susretu između Širokog Brijega i Veleža napadač domaćih Stipe Jurić odigrao je pedesetu utakmicu za Široki Brijeg u svim takmičenjima, a dva igrača gostiju, Adnan Bobić i Dino Hasanović, odigrali su osamdesetu utakmicu u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P