PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski nije izgubio od Olimpika u posljednjih 11 utakmica

Olimpik je posljednji put slavio 2012. godine, a sastav koji je tada na teren izveo Husref Musemić je fantastičan.

HŠK Zrinjski je ekipa koja u svaku sezonu u posljednjim godinama ulazi sa najvećim ambicijama, pa će tako biti i ove sezone. Prva stepenica na putu ka vrhu je povratnik u Premijer ligu BiH, ekipa FK Olimpik. Mostarci su u ljetnom prelaznom roku dosta trgovali i promijenili su kompletan vezni red, a svakako najveći dobitak je ponovno okupljanje trojca Bilbija – Filipović – Todorović. Olimpik je sa druge strane relativna nepoznanica, ali njihova šansa leži u tome da je na okupu ostala okosnica ekipe, te da je kadar pojačan sa nekoliko iskusnih premijerligaških fudbalera.

Ova dva rivala su u zajedničkoj Premijer ligi BiH do sada odigrali 16 utakmica, u kojima je Zrinjski upisao 9 pobjeda, Olimpik 5, dok su dvije utakmice završene bez pobjednika. Osim broja pobjeda, i gol razlika je na strani Mostaraca i iznosi 27:17.

U Mostaru je u okviru PLBiH odigrano osam utakmica, Zrinjski je slavio pet puta, Olimpik dva puta, dok su rivali jednom remizirali, uz gol razliku 16:10 u korist Zrinjskog. U posljednjoj odigranoj utakmici u Mostaru Zrinjski je bio ubjedljiv i slavio je rezultatom 4:1.

Osim Premijer lige BiH, Zrinjski i Olimpik su odigrali dvije utakmice u Kupu BiH, a obje su završene rezultatom 0:0. Bilo je to u sezoni 2014/15, kada je Olimpik nakon boljeg izvođenja penala ušao u finale i kasnije osvojio Kup BiH.

Olimpik nije slavio protiv Zrinjskog u posljednjih jedanaest odigranih utakmica, a upisao je četiri remija i sedam poraza. Treba spomenuti da se u ovom nizu nalaze i dvije utakmice Kupa BiH, ali bez obzira na prolazak nakon jedanaesteraca, oba meča su završena bez pobjednika. 

Posljednju pobjedu Olimpik je ostvario 11. novembra 2012. godine i to u Mostaru, kada su slavili sa 1:4. Strijelci za goste tada su bili Semir Kapić, Veldin Muharemović iz penala, Ognjen Đelmić i Miloš Vidović, dok je za Zrinjski pogodio Marin Aničić.

U toj utakmici je za Zrinjski nastupio Filip Arežina, koji je od ove sezone ponovo član Plemića, a sastav Olimpika zaista izgleda fantastično. Za popularne Vukove tada su nastupili Irfan Fejzić, Asim Škaljić, Bojan Regoje, Mahir Karić, Veldin Muharemović, Haris Duljević, Perica Ivetić, Ognjen Đelmić, Semir Kapić, Velibor Đurić i Miloš Vidović, dok su u drugom poluvremenu u igru ušli Dženan Durak, Fenan Salčinović i Alen Škoro.

Posljednjih pet utakmica
2014/2015 HŠK Zrinjski – FK Olimpik 2:0
2015/2016 HŠK Zrinjski – FK Olimpik 2:0
2015/2016 FK Olimpik – HŠK Zrinjski 0:3
2016/2017 HŠK Zrinjski – FK Olimpik 4:1
2016/2017 FK Olimpik – HŠK Zrinjski 0:5

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P