PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Čelik u novu sezonu ulazi sa novim trenerom

Doskorašnji trener zeničkog Čelika Cihat Arslan oprostio se od ovog kluba na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj nakon remija od 1:1 sa Širokim Brijegom u susretu posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019.

Arslan je na klupu Čelika stigao nakon susreta 20. kola Premijer lige BiH u kojem je Čelik savladao ekipu Slobode, a trener Adnan Ornek ušao u sukob sa upravom koji je kulminirao njegovim napuštanjem klupe.

Turčin je Čelik vodio u 13 utakmica, a u tom periodu zenički tim je ostvario pet pobjeda, te po četiri remija i poraza, uz skor od 13 postignutih i 20 primljenih golova. Arslan je osvojio 19 od ukupno 43 Čelikova boda ove sezone, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto na tabeli, sa identičnim brojem bodova koji je osvojila i šestoplasirana Mladost.

Jučer je nakon meča sa Širokim Brijegom sada već bivši trener Čelika bio prilično emotivan.

“Ponosan sam što sam bio trener Čelika i što sam bio u ovom gradu. Moji planovi u narednom periodu nisu više vezani za ovaj klub, moram se vratiti kući. Ipak, ovdje sam stekao mnogo prijatelja i upoznao mnogo dragih ljudi. Ko zna, možda se jednog dana opet vidimo. Veliku zahvalu dugujem rukovodstvu grada i kluba, ali i igračima, njima pripadaju velike zasluge za sve odrađeno u posljednjem periodu. Sa sobom u Tursku nosim lijepe uspomene”, kazao je Arslan nakon meča.

Zasad nije poznato ko bi mogao naslijediti turskog trenera na klupi zeničkog premijerligaša.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P