PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tim 5. kola PLBiH: Sadiković nastavio sa odličnim partijama

Foto: FK Željezničar

Sinoćnjom utakmicom Sarajeva i Radnika završeno je peto kolo Premijer lige BiH. Sarajevo je uspjelo nakon dosta muke savladati neugodne Bijeljince, a posebno su se istakli strijelci, Velkoski i Šerbečić, ali i golman Vladan Kovačević, koji je fantastičnom intervencijom spasio svoj gol u 70. minuti. Na Grbavici su odličnu utakmicu odigrali Željezničar i Sloboda, a još jednu sjajnu partiju pružio je veznjak Plavih Damir Sadiković, ali i veznjak Slobode Samir Bekrić.

Golman

Martin Zlomislić

Mladi golman Širokog Brijega i U21 reprezentativac BiH Martin Zlomislić iznenada je dobio šansu ove sezone i nakon nekoliko nešto slabijih partija na početku sada brani sve bolje. Protiv Veleža je primio gol, ali je u nekoliko navrata odlično reagovao i bio je ubjedljivo najbolji igrač svoje ekipe.


Štoper

Besim Šerbečić

Lakoća kojom Besim Šerbečić igra otkako je došao u Sarajevo jednostavno fascinira. Sa samo par treninga u prvoj utakmici protiv Celtica je pokazao kvalitet, koji samo potvrđuje iz kola u kolo. Sinoć je za svoje dobre igre stigla nagrada u vidu gola, koji iz poštovanja prema bivšoj ekipi nije proslavio previše srčano.

Štoper

Denis Zvonić

Kapiten Veleža bliži se svojoj stotoj utakmici u PLBiH, a po broju nastupa u najvišem rangu takmičenja je drugi u ekipi. Nakon nešto slabijeg starta, i on je konačno na putu dobre forme, a protiv Širokog Brijega je zatvorio sve prilaze golu svog golmana, a sa svojim saigračima iz odbrane je ograničio Širokobriježane na jednu ozbiljnu priliku za 90 minuta.

Štoper

Jovo Kojić

U toku sedmice Zrinjski je ostao bez Irfana Hadžića, pa je barem sa te strane Jovo Kojić imao nešto lakši zadatak. Ipak, nije bilo lako čuvati ni Ivana Lendrića te u posljednjih pola sata i Marka Bencuna. Zrinjski na kraju praktično nije imao neku ozbiljniju priliku, što je velikim dijelom i Kojićeva zasluga.


Centralni vezni

Damir Sadiković

Mnogi navijači Željezničara su bili skeptični kada je u pitanju Damir Sadiković, ali ih je on svojim igrama ove sezone itekako razuvjerio. Protiv Slobode je samo nastavio sa odličnim partijama ove sezone, a pored postignutog gola upisao je i asistenciju, te je bio pokretač većine napada Željezničara, što ga čini našim igračem kola.

Centralni vezni

Krste Velkoski

Kapiten Sarajeva je u meču protiv Radnika nakon nekoliko utakmica zaigrao malo ofanzivnije, što je krunisao prvim pogotkom ove sezone. Inače, Velkoski je protiv Radnika odigrao 12 utakmica i postigao je 10 golova, što je zaista impresivno.

Lijevo krilo

Slaven Stjepanović

Ofanzivac Zvijezde 09 često mijenja pozicije, a iako je po vokaciji ofanzivni vezni, dobro se snalazi i na krilu. U utakmici protiv Čelika odigrao je svoju najbolju partiju ove sezone, a osim što je postigao gol, bio je i asistent kod prvog gola, koji je postigao Predragović.

Ofanzivni vezni

Samir Bekrić

Bekrić od dolaska u Slobodu igra kao preporođen. Svoje znanje je demonstrirao u 30. minuti utakmice, kada je fantastično pogodio iz slobodnog udarca. Koliko ga navijači Željezničara i dalje cijene na Grbavici najbolje su pokazali poslije gola, kada su svog bivšeg igrača nagradili aplauzom za umjetničko djelo.

Desno krilo

Demir Peco

Peco je utakmicu protiv Sarajeva počeo na lijevom krilu, ali je kasnije prebačen na drugu stranu. I u prvom poluvremenu je imao nekoliko dobrih prodora, ali tek u drugom je zaigrao na pravom nivou. Osim postignutog gola, imao je još nekoliko pokušaja, te je dosta pomagao i u defanzivnom segmentu svojim saigračima.


Napadač

Haris Dilaver

Napadač Zeničana je protiv Zvijezde 09 stigao do svog prvog gola ove sezone. Svakako da treba spomenuti i asistenciju za gol Grahovca koja je bila slučajna, ali se ipak piše kao asistencija. I pored toga je odigrao vrlo dobru partiju i bio je stalna opasnost golu Zvijezde 09.

Napadač

Nusmir Fajić

Iskusni napadač Mostaraca je propustio prve dvije utakmice svog tima, a već u prvom nastupu je izborio penal. Protiv Slobode je pogodio stativu, a sada je na red došao i pogodak. Osim postignutog gola vrijednog tri boda, pružio je zapaženu partiju.


Trener kola

Feđa Dudić

Dudić je naslijedio uigranu ekipu i to je činjenica od koje ne treba bježati. Ako sa te strane nije imao mnogo problema, onda jeste sa jedne druge. Naime, prema njegovim riječima, nisu svi u Mostaru zadovoljni time što je sa klupe morao otići trener Ibro Rahimić, koji ih je uveo u PLBiH, te je zbog toga Dudić imao problema. Ipak, u prvom meču uspio je osvojiti bod a sada je konačno stigla i prva “trica” u povratničkoj sezoni, što će sigurno malo “omekšati” protivnike Feđe Dudića i malo smanjiti pritisak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P