PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u 18. kolu: Četiri igrača odigrala 50. utakmicu u PLBiH

Kolo su obilježila dva gradska derbija, sarajevski i tuzlanski, a u njima je obilježeno i nekoliko jubileja.

Foto: tuzlanski.ba

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 18. kola, a najviše pažnje izazvao je sarajevski derbi. Već smo ranije pisali da je ekipa Željezničara postala druga ekipa sa 1.000 bodova u zajedničkoj Premijer ligi BiH (od sezone 2002/03), te da je Mersudin Ahmetović upisao dva jubileja. Defanzivac Sarajeva Bojan Letić u igru je ušao umjesto povrijeđenog Anela Hebibovića i tako je odigrao svoju 70. utakmicu u PLBiH. Dva veznjaka Željezničara, Haris Hajdarević i Sinan Ramović, upisali su jubilarni 50. nastup u derbiju. Ramović je do sada u Premijer ligi BiH odigrao 137 utakmica, a ovo mu je bila pedeseta ligaška u dresu Željezničara.

Čelik je nakon vodstva poražen od Borca u Zenici rezultatom 1:2, a to im je bio 40. premijerligaški poraz na domaćem terenu. Golman Borca Mladen Lučić u Zenici je 310. put u Premijer ligi BiH stajao na golu neke ekipe, dok je napadač domaćih Aidin Mahmutović odigrao 90. ligašku utakmicu u dresu Čelika.

U 18. kolu je, pored sarajevskog, odigran i tuzlanski gradski derbi, koji je završen bez pobjednika. Obzirom da je Sloboda bila nominalni domaćin, to je za njih bio 40. remi na domaćem terenu. Defanzivac Tuzla Cityja Jovo Kojić je rekorder po broju nastupa u Premijer ligi BiH za ekipu Tuzla Cityja, a protiv Slobode je upisao 50. nastup u ligi u dresu ove ekipe. Napadač Vojo Ubiparip odigrao je svoju 60. utakmicu u Premijer ligi BiH i postigao je 30. gol. Taj njegov pogodak bio je 550. gol koji je Sloboda primila u zajedničkoj ligi, a gol koji je postigao Amer Bekić bio je 530. gol koji su postigli u ligi.

U Mostaru su bodove podijelili Zrinjski i Mladost, a to je bio pedeseti remi Zrinjskog na domaćem terenu u zajedničkoj ligi. Pored toga, za Mladost je to bio dvadeseti neriješen rezultat na gostujućim terenima u ligi. 

Velež je slavio u Bijeljini golom Ede Vehabovića, a jedini jubilej na ovoj utakmici obilježio je kapiten Radnika Velibor Đurić, koji je odigrao 110. prvenstvenu utakmicu u dresu Radnika.

Kolo su zatvorili Široki Brijeg i Zvijezda 09, a domaći su bili uvjerljivi i slavili su sa 4:0. Veznjak domaćih Mateo Marić je protiv ekipe iz Etno sela Stanišići odigrao svoju pedesetu utakmicu u Premijer ligi BiH, dok je bek gostiju Vukašin Benović odigrao 160. utakmicu u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P