PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Samir Bekrić ušao u “Klub 50”

Veznjak Željezničara je protiv Rudara iz Prijedora stigao do velikog jubileja.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Prethodnog vikenda Željezničar je u Prijedoru remizirao protiv domaćeg Rudara, a izjednačujući gol na samom isteku sudijske nadoknade drugog poluvremena postigao je iskusni Samir Bekrić. Bekrić je ovim pogotkom ušao u “Klub 50”, odnosno postigao je svoj jubilarni pedeseti gol u Premijer ligi BiH, a osim njega, još 26 igrača je stiglo do brojke do 50 postignutih golova u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Bekrić je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 248 utakmica u Premijer ligi BiH, nastupajući za Željezničar, Zrinjski i Slobodu. Popularni Tuce je, uključujući i ovu sezonu, upisao barem jedan nastup u ukupno 12 različitih sezona u najvišem rangu bh. fudbala i u svakoj je postigao barem jedan gol. Najučinkovitiji je bio u sezoni 2009/10, kada je odigrao svih 30 prvenstvenih utakmica i kada je postigao 15 golova.

Naravno, najviše utakmica u Premijer ligi BiH odigrao je u dresu Željezničara, ukupno 198, a postigao je 42 gola za Plave. Nastupajući za Zrinjski u PLBiH je odigrao 29 utakmica u kojima je postigao 3 gola, dok je u dresu Slobode odigrao 21 utakmicu i postigao je 4 gola.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P