PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dva standardna prvotimca napuštaju Borac

U pitanju su dva igrača koja su propustila ukupno pet utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.
Marko Mirić

Foto: Banjaluka.net

Predsjednik Borca Vico Zeljković je nakon jučer održane sjednice Skupštine FK Borac za mondo komentarisao odlaske igrača iz Banja Luke. 

“Imamo određene nesuglasice sa Markom Mirićem. On je napustio Banjaluku i Republiku Srpsku bez odobrenja kluba i otišao u Srbiju. Tu je pokrenut disciplinski postupak protiv njega. Vidjećemo kako će se to završiti, ali sigurno je da on ne ostaje u Borcu i da neće biti u rosteru za narednu sezonu, a naravno da imamo pravni tim koji se bavi ovim i pokušaćemo da nađemo način da to klub najmanje košta”, rekao je Zeljković.

On je podsjetio da je Borac raskinuo ugovore sa Čomorom, Jakupovićem i Milutinovićem, a namjera kluba je i da se raskine ugovor sa Mladenom Lučićem, a sve ovo urađeno je planski kako klub ne bi stvarao dodatne troškove.

“Činjenica je da imamo određenih problema sa isplatom plata u tekućoj godini, ali oni su nastali zbog problema koje je izazvao korona virus i koji su onemogućili isplatu finansijskih sredstava. Mi imamo obezbjeđen budžet za ovu sezonu koja je polako iza nas, a u 2020. imamo dogovorena sredstva koja bismo trebali da dobijemo u narednim danima i novu sezonu dočekaćemo spremni”, istakao je Zeljković.

Marko Mirić je za Borac u Premijer ligi BiH ove sezone nastupio 18 puta, postigao je jedan gol i ubilježio je dvije asistencije. Ako njegovo ime na transfer listi nije bilo iznenađenje, onda svakako jeste ime iskusnog golmana Mladena Lučića, koji je propustio samo jednu utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone. Lučić je primio 20 golova, a mrežu je sačuvao 8 puta.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P