PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Kaljanac sudi veliki derbi na Pecari

Poznata su službena lica za utakmice 22. kola Premijer lige BiH.
Sudije

Vikend koji je pred nama donosi nam utakmice 22. kola Premijer lige BiH, posljednjeg prije treće faze prvenstva. Kao što je to i običaj, četvrtkom se objavljuju službena lica za utakmice PLBiH.

Tri utakmice će se odigrati u subotu, od čega dvije u terminu od 15:00 a jedna od 18:00 (Sarajevo – Mladost), te tri u nedjelju. Velež i Borac će na teren u 14:30, dok će igrači Željezničara i Tuzla Cityja, odnosno Širokog Brijega i Zrinjskog svoje mečeve početi u 18 sati.

U subotu u 15 sati igraju Radnik i Zvijezda 09, a na ovom susretu pravdu će dijeliti Frano Jelić iz Širokog Brijega, sa asistentima Goranom Dujakom iz Odžaka i Jurom Musom iz Čitluka.

U isto vrijeme početi će i meč SlobodaČelik, a duel starih rivala će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će mu asistenti biti Dženan Milić, također iz Sarajeva, te Davor Beljo iz Mostara.

Subotnji program zatvaraju Sarajevo i Mladost, a glavni sudija na stadionu Asim Ferhatović Hase će biti Dragan Petrović iz Banja Luke. Petrovićevi asistenti na ovom susretu će biti Bojan Maksimović iz Modriče i Radislav Kačavenda iz Gradiške.

U nedjelju će prvi na teren igrači Veleža i Borca, a predvodiće ih Adis Mulahasanović iz Sarajeva, sa asistentima Moamerom Čauševićem (Sarajevo) i Stefanom Tešanovićem (Istočno Sarajevo).

Jedan od potencijalno zanimljivih susreta na Grbavici između Željezničara i Tuzla Cityja će suditi Sabrija Topalović iz Zenice, a u tom poslu će mu asistirati Damir Lazić iz Brčkog i Mirza Demir iz Kaknja.

I konačno, najveći derbi ovog kola, između Širokog Brijega i Zrinjskog, sudiće Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Amirom Kadićem i Enesom Đozićem, također iz Sarajeva. Obzirom na status utakmice, N/FSBiH je delegirao i dodatne sudije, a oni su Ermin Sivac iz Zenice i Admir Musić iz Hrasnice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P