PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

N/FSBiH donio odluku o nastavku Premijer lige BiH, ali…

Izvršni odbor N/FSBiH je na današnjoj sjednici zaključio da se Premijer liga BiH nastavi 6. juna, ali se čeka odobrenje vlasti na svim nivoima.

Čelni ljudi N/FSBiH su zaključili kako postoje uslovi da se prvenstvo nastavi, te da se samo čeka konačna potvrda entitetskih i državnih vlasti. Ovaj zaključak će u toku dana biti dostavljen svim premijerligaškim klubovima, a iako je ova odluka konačni stav saveza, ona nije znak da će se fudbal stvarno i igrati ove sezone.

Naš savez je morao zauzeti zvanični stav kada je u pitanju nastavak Premijer lige BiH jer je to od njih tražila UEFA, ali jasno je da ukoliko se mjere predostrožnosti produže u entitetima od fudbala neće biti ništa. I ovako nije detaljno objašnjeno šta znači da se PLBiH nastavlja 6. juna, odnosno da li to znači da će se prve utakmice igrati tada ili da će se početi sa treninzima.

Ekipe su ranije najavile da bi im za pripreme bile potrebne minimalno dvije sedmice, a ukoliko bi entitetski krizni štabovi u narednih par dana donijeli odluku koja bi dozvolila treninge, klubovi bi imali te dvije sedmice za pripremu. Odluka Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH je da se sezona okonča 25. jula ili 2. augusta.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P