PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Pri kraju radovi na ugradnji čitača karata na stadionu na Koševu

U okviru nastavka realizacije projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima karata i barijerama).

Podsjećamo, za izvođača radova nakon provedene tenderske procedure odabrana je firma Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica. Vrijednost projekta je 385.975,98 konvertibilnih maraka. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 200.000 maraka.

Naime, u skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion. Sa završetkom ovih radova bit će ispunjen još jedan od kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

-U narednih desetak dana očekujemo da bi radovi trebali biti završeni. Struja i razvodne kutije su postavljene, a očekujemo još uvezivanje baznih internetskih jedinica, kazao je Muhamed Alaim iz Centra za sport i rekreaciju, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar i koja upravlja stadionom.

Također podsjećamo da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenju radne zone za medije, radne zone za fotoreportere…, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P