PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Iz Zvijezde potvrđeno: I deveti igrač iz prošle sezone je otišao, bit će formiran potpuno novi tim

FK Zvijezda 09 potpuno će rekonstruisati svoj igrački kadar uoči predstojeće sezone
selmir-mahmutovic-zvijezda-09

Nakon što je uspjela izboriti opstanak u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi BiH, Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići krenula je u potpunu rekonstrukciju igračkog kadra. Trener Milenko Bošnjaković odlučio je da napusti klub, a osim njega otišli su i brojni igrači. Već jučer Zvijezda se zvanično oprostila od čak osmorice prvotimaca. Njene redove su napustili Miloš Nikolić, Dušan Babić, Miljan Govedarica, Ermin Huseinbašić, Predrag Zekanović, Amer Osmanagić, Marko Anđić i Marko Bašanović.

Zvijezda je ranije angažovala fudbalera iz Gvineje Mohameda Malelu Bangouru, a jučer je i zvanično potvrdila dolazak novog trenera Borisa Savića. On neće moći računati ni na napadača Selmira Mahmutovića, čiji je odlazak klub potvrdio danas.

Mahmutović je imao ulogu rezerviste u Zvijezdi i uglavnom je ulazio sa klupe u momentima kad je njegovom timu bio potreban gol. Zabilježio je ukupno 19 nastupa, u kojima je postigao dva pogotka. Interesantno, oba su njegovom timu donijela pobjede. Prvi je postigao u domaćem trijumfu nad Zrinjskim od 1:0, a drugi u posljednjim sekundama sudijske nadoknade protiv GOŠK-a iz Gabele. Tim pogotkom osigurao je Zvijezdi opstanak u Premijer ligi BiH.

Puno značajniju ulogu u igrama Zvijezde imao je prošle sezone. U Prvoj ligi Republike Srpske postigao je 11 golova i vodio je  Zvijezdu do Premijer lige BiH, a tome je dodao i dva pogotka u Kupu BiH.

Za očekivati je da klub u narednim danima dovede određen broj igrača, ali s obzirom na odlične rezultate koje bilježi omladinski pogon Zvijezde, za očekivati je da u narednoj sezoni mladi igrači poput Kristijana Tojčića, Marka Brkića i Igora Blagojevića dobiju još veću minutažu i još bitniju ulogu na terenu. Neće biti iznenađenje ni ako im se pridruži još nekoliko izdanaka iz Zvijezdinih juniora.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P