PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Najviše jubileja za ekipu i igrače Sarajeva u 15. kolu PLBiH

Petnaesto kolo Premijer lige BiH obilovalo je manjim i većim jubilejima, a najviše ih je vezano za ekipu Sarajeva.

Za razliku od nekih ranijih kola, petnaesto je obilovalo jubilejima, kako velikim tako i onim manjim. Neke smo ranije spomenuli, ali vrijedi ih opet istaći: 200-ti nastup Samira Bekrića u PLBiH, stota ligaška utakmica Anela Hebibovića u dresu Sarajeva, stota utakmica Petra Kunića u PLBiH, stota sačuvana mreža Mladena Lučića u Premijer ligi BiH, a FK Sarajevo je postao prvi klub koji je prešao brojku od 1000 bodova u zajedničkoj Premijer ligi, te drugi klub koji je na vrhu tabele bio 100 kola.

Na utakmici između Sarajeva i Širokog Brijega golman Sarajeva Vladan Kovačević je deseti put ove sezone sačuvao svoju mrežu, po čemu je prvi u PLBiH. Kapiten u ovoj utakmici, Mersudin Ahmetović, postigao je hat-trick, a treći gol bio je njegov 60. gol u ligi, odnosno 50. u dresu Sarajeva u svim takmičenjima. Krste Velkoski je u igru ušao u nastavku i tako je upisao svoj 130. nastup u PLBiH, dok je njegov saigrač Amar Rahmanović odigrao 60. ligašku utakmicu u dresu Sarajeva. Defanzivac gostiju Bernardo Matić odigrao je na Koševu svoju 60. utakmicu u Premijer ligi BiH.

Borac je u Banja Luci slavio protiv Radnika i na taj način je stigao do 190. pobjede u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Iskusni veznjak domaćih Aleksandar Radulović na ovom susretu je ubilježio svoj 80. nastup u ligi u dresu Borca. Dva veznjaka gostiju su također obilježila jubileje: Velibor Đurić je odigrao 330. utakmicu u Premijer ligi BiH, dok je Nedim Mekić upisao 70. nastup u domaćem prvenstvu. 

Na utakmici Tuzla City – Mladost Nemanja Stjepanović je odigrao 250. utakmicu u Premijer ligi BiH. Sa druge strane, kapiten gostiju Aladin Isaković odigrao je 120. utakmicu u Premijer ligi BiH u dresu Mladosti, i on je apsolutni rekorder kada su u pitanju nastupi igrača Mladosti u prvenstvu. Ekipa iz Doboja kod Kaknja je odigrala ukupno 142 utakmice u Premijer ligi BiH, a kapiten Isaković je odigrao 85% utakmica.

Zvijezda 09 je iznenađujuće savladala Zrinjski, a osim pomenutog Kunića, mali jubilej je upisao i štoper domaćih Haris Mehmedagić, koji je odigrao 90. utakmicu u PLBiH. U podjeli bodova Veleža i Slobode već smo spomenuli veliki jubilej Samira Bekrića, a strijelac drugog gola za Velež, Nusmir Fajić, odigrao je svoju 80. utakmicu u Premijer ligi BiH. Defanzivac Slobode Adnan Salihović odigrao je 150. utakmicu za Slobodu u svim takmičenjima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P